Η Ήπειρος είναι γνωστή για τις πίτες της, και η χορτόπιτα αποτελεί μια από τις πιο παραδοσιακές συνταγές της περιοχής. Συνήθως φτιάχνεται με διάφορα χόρτα που βρίσκονται στην ύπαιθρο και είναι αγαπημένη συνταγή των ντόπιων.
Υλικά:
- 1 κιλό ανάμεικτα χόρτα (σπανάκι, σέσκουλα, τσουκνίδες, καυκαλήθρες, μυρώνια)
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 200 γρ. φέτα
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο

Εκτέλεση:
- Πλένετε καλά τα χόρτα και τα ψιλοκόβετε.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτετε τα χόρτα και τα αφήνετε να μαραθούν.
- Προσθέτετε τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη φέτα και τα αυγά. Ανακατεύετε καλά.
- Σε ένα ταψί στρώνετε τα μισά φύλλα, λαδώνοντας κάθε φύλλο.
- Απλώνετε τη γέμιση και καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας ξανά κάθε φύλλο.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.